Wesele w Hotelu Tatry ***

Wesele w Hotelu Tatry ***. Wyjątkowy dzień w wyjątkowym miejscu.

Menu weselne

  • Menu weselne

Propozycja menu klasyczne:

Cena 140 zł od osoby

 

Powitanie chlebem i solą

Wino musujące                                                                                                               

Przystawka:

  • Szparagi w szynce.                                                                            

Zupa:

  • Rosół domowy z makaronem.                                                                      

Danie  główne:

  • De Volaille,
  • Roladki ze schabu,
  • Stek wieprzowy z cebulką.       

Dodatki:

  • Frytki,
  • Ziemniaki,
  • Ryż,
  • Zestaw surówek.                                                                          

Napoje:

  • Kawa,
  • Herbata,
  • Woda mineralna,
  • Soki.                                                                                                    

Bufet zimny:

  • Pstrąg na zimno wędzony,
  • Tymbalik z kurczaka,
  • Kurczak pieczony,
  • Boczek pieczony,
  • Wędliny domowe,
  • Smalec ze skwarkami,
  • Ogórki,
  • Pieczywo, masło.                                                                                                                                                                        

Bufet  sałatkowy:

  • 2 rodzaje sałatek,
  • Wybór sosów,
  • Owoce.

Po północy:

  • Bigos,
  • Gulaszowa.
 

Propozycja menu staropolskie

Cena 160zł od osoby

 

 

Powitanie chlebem i solą

Wino musujące

Przystawka:

  • Sałatka z kurczaka.

Zupa:

  • Borowikowa z łazankami.

Danie główne:

  • Schab pieczony ze śliwką,
  • Kaczka z jabłkami,
  • Zrazy staropolskie.

Dodatki:

  • Kasza gryczana,
  • Ziemniaki,
  • Ryż,
  • Zestaw surówek.

Napoje:

  • Kawa,
  • Herbata,
  • Woda mineralna,
  • Soki.

Bufet zimny:

  • Karczek pieczony,
  • Boczek pieczony,
  • Udka Faszerowane,
  • Wędliny swojskie,
  • Grzyby marynowane,
  • Ogórki,
  • Smalec z boczkiem i cebulą,
  • Pieczywo, masło.

Bufet sałatkowy:

  • 2 rodzaje sałatek,
  • Wybór sosów,
  • Owoce.

Po północy:

  • Żurek staropolski,
  • Bigos myśliwski.

Propozycja menu regionalne

Cena 180 zł od osoby

 

Powitanie chlebem i solą,

Wino musujące.

Przystawka:

  • Oscypek z żurawiną,

Zupa:

  • Kwaśnica na żeberku.

Danie główne:

  • Roladki z kurczaka,
  • Pieczeń z jagnięciny,
  • Zrazy wołowe.

Dodatki:

  • Kasza gryczana,
  • Ziemniaki,
  • Ryż,
  • Zestaw surówek,

Napoje:

  • Kawa,
  • Herbata,
  • Woda mineralna,
  • Soki.

Stół regionalny:

  • Deska serów regionalnych,
  • Deska wędlin,
  • Deska mięs pieczonych,
  • Ogórki,
  • Smalec ze skwarkami,
  • Żurawina,
  • Pieczywo, masło.

Bufet sałatkowy:

  • 2 rodzaje sałatek,
  • Wybór sosów,
  • Owoce.

Po północy:

  • Szynka pieczona,
  • Ziemniaczki opiekane,
  • Żurek góralski.

Propozycja menu poprawiny

Cena 60 zł od osoby

 

Menu w altanie grillowej

Przystawka:

  • Oscypek z grilla z żurawiną

Danie główne:

  • Szaszłyk drobiowy,
  • Karczek marynowany,
  • Kiełbasa , kaszanka, bigos.

Dodatki:

Smalec ze skwarkami, pieczywo, ogórki kiszone, dodatki.

Napoje:

  • Soki, kawa, herbata.

Menu obiad

Zupa:

  • Krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym

Danie główne:

  • Karczek pieczony w sosie myśliwskim

Dodatki:

  • Ziemniaki, kluski śląskie,
  • Zestaw surówek.

Deser:

  • ciastko, lody, panna cotta (do wyboru).

Napoje:

  • Kawa, herbata, napoje, soki